0251 21 29 41

Chillers

Chillers
Geheel vrijblijvend!
contact opnemen

Chiller

De chiller is een vorm van airconditioning welke ruimtes verkoeld met water. Een goede investering wanneer je veel ruimtes in een groot gebouw (denk aan ziekenhuizen, hotels en kantoorgebouwen) wilt beheersen.

Hoe werkt de chiller?

Het grote voordeel van een chiller is dat er onder de omgevingstemperatuur gekoeld kan worden. Een chiller werkt volgens het principe van de warmtepomp, maar dan in slechts één richting. De chiller verplaatst gas via het leidingwerk naar een verdamper. In deze verdamper circuleert water (uiteraard in een andere leiding). Het verdampingsproces zorgt voor verkoeling van het water. Dit in tegenstelling tot de reguliere airconditioning welke gebruik maakt van koudemiddel. Bcool adviseert, installeert en onderhoudt chillers en andere klimaatoplossingen al dan niet gecombineerd met luchtzuivering. Onze dienstverlening is altijd op maat. Een hotel vraagt tenslotte om andere oplossingen dan een ziekenhuis. Bcool komt op basis van de functie van het gebouw, de wensen op het gebied van duurzaamheid en de toepassingsmogelijkheden met een oplossing op maat. Natuurlijk dragen we ook zorg voor installatie en onderhoud van jouw chiller. Bcool heeft 2 soorten chillers:

Fancoilunit (of air handler)
Deze unit wordt aangesloten op de chiller en zorgt er, net als de binnenunit van een normale airconditioning, voor dat de temperatuur per ruimte te regelen is. De fancoilunit is leverbaar in cassette-, wand-, plafond-, vloer,- en kanaalmodel. Vanzelfsprekend hebben de zichtbare modellen een onopvallend uiterlijk waarmee ze de esthetiek van de omgeving niet tekort doen.

Close controle unit
De close controle unit blaast koude lucht onder de vloer door. Deze chiller is ideaal voor het koelen van server-, computer- en schakelruimtes.

Met chillers van Bcool heeft u altijd:

  • Een aangenaam klimaat in elke ruimte
  • No-nonsense oplossingen
  • Chillers van A-merken
  • Gericht advies
  • Installatie chillers
  • Onderhoud & service
  • Gecertificeerde installateurs

Prettig wonen en werken, daarvoor kom je bij Bcool. Meer informatie over chillers? Bel direct naar 0251 - 212 941.

De adviseurs Bcool klimaatbeheersing

Jaarlijkse controle

Jaarlijkse controle verkleint de kans op slecht functionerende onderdelen en lekkages. Heeft u een onderhoudscontract bij Bcool en constateert u toch een defect? Dat is met onze 24-uursservice zo verholpen! Meer informatie? Neem contact op via 0251-212941.

contact opnemen
neem vrijblijvend contact met ons op
geheel vrijblijvend!
Velden met een * zijn verplicht
0251 21 29 41
Luchtzuivering
Virusvrij werken?
Zuiver effectief uw binnenlucht.

Elimineer meer dan 98% van alle virussen, bacteriën, schimmels én geuren in uw bedrijfsruimte met de bewezen AOP-technologie van Bcool.

Onze oplossingen
Virusvrij werken?<br>Zuiver effectief uw binnenlucht.